Gyakran ismételt kérdések

A gyógymasszőr válaszol

Le kell-e vetkőzni a kezeléshez?

Nem! Előnytelen egy ilyen kezelést mezítelen bőrfelületen elvégezni, mivel a frissítő masszázstól eltérően nem a bőrfelület masszírozom, hanem az izületi kapcsolódások minőségét javítom, ami ruhán keresztül is elvégezhető.

Hogyan érdemes öltözni a gyógymasszőri kezeléshez?

Mindenképpen laza ruházat szükséges, hogy ne szorítsa a testét, és szabad mozgáslehetőséget biztosítson a végtagoknak.

Egy laza hosszú nadrág, egy kényelmes rövid ujjú póló (nem atléta!) és zokni, amit kérem minden évszakban hozzanak magukkal, nyáron is!

Fájdalmas-e a kezelés?

Általában nem, viszont az emberek érzékenysége nem egyforma. Mindent megteszek azért, hogy ne okozzak fájdalmat a kezelés alatt. Ha valamelyik izület nagyon be van gyulladva vagy erősen merev, és kötött akkor előfordulhat némi rövid ideig tartó fájdalom!

Mennyire veszélyes a kezelés?

Pontosan a veszélyek kiküszöbölése érdekében kérek minden páciensemtől először orvosi diagnózisokat tartalmazó leleteket. Mindenkihez a saját állapotának megfelelően kell nyúlni. Ehhez először alaposan tájékozódni kell az egészségi állapotáról! Ha úgy ítélem, hogy a gyógymasszőr kezelés kockázatos, akkor erről tájékoztatom.

Megemelheti-e a kezelés a vérnyomást?

A kezelések előtt megkérdezem a vendégeim egészségi állapotát, kitérve a vérnyomás gondokra. Ekkor jelezni kell felém a szabályostól eltérő vérnyomást, és a gyógymasszőri kezelést ennek megfelelően alakítom.

Egy kezelés várhatóan megoldja-e teljesen a gondomat?

Az első kezelés már sok mindent megold és megmutat, de mivel az izomzatnak van egy nagyon komoly visszahúzó és visszarendező hatása, a kezelés után elkezdenek fokozatosan visszatérni az eredetihez hasonló panaszok. Egy-két hét múlva megismételve a kezelést, a javulás rögzíthető, amit persze érdemes 4-6 havonta megismételni!


Keszthelyi Csaba
Gyógymasszőr